Kijk op Kunst

Wat een fantastische afsluiting van het thema 'KIJK OP KUNST' was dat .... !!!!!

Bedankt dat u er was!

workshop kunst voor groep 5-8

Beste ouders/verzorgers,

 

Op 12 april krijgen de kinderen van groep 5 tot en met groep 8 een workshop schilderen, met kunstzinnige bewerking van kunstenares, Els van der Werve. 

Hiervoor zijn een aantal zaken belangrijk: 

Voor de kunstzinnige bewerking is het nodig dat uw kind een print meeneemt van een leuke foto van zichzelf . Eventueel kan deze ook op 8 of 9 april op school geprint worden, in dat geval moet u hem op tijd met de leerkracht delen). 

Verder is het fijn als er wat tijdschriften meegenomen kunnen worden. 

Bovendien kan het fijn zijn als uw kind voor het schilderen ook de keus heeft om met wat dikkere kwasten te werken. Dus misschien heeft u in de berging nog wat kwasten liggen die mee mogen. (Op school hebben we wel penselen en smalle kwasten.) 

Er wordt gewerkt met acrylverf, houdt u dus alstublieft rekening met de kleding! (een schort of oud overhemd meenemen, kan ook) 

 

Vriendelijke groet, Team Wilgeroos 

Terugblik Cultuurmarkt

Wat een feest was dat!

De cultuurmarkt; een betekenisvolle leeromgeving mogelijk gemaakt door leerlingen, ouders en team Wilgeroos.

Hartelijk dank allemaal.

Maandag kinderen vrij ivm studiedag.

Het lijkt alsof de kinderen er klaar voor zitten….maar met dit zomerse weer vinden ze een extra vrije dag vast fijn. Veel plezier ☀️

Afsluiting schoolthema 'Reis in de ruimte'

Het schoolthema 'Reis in de ruimte' is afgesloten, voor ouders en kinderen, met een fantastische kennisquiz door de school (leren van en met elkaar).

Het schoolthema 'Reis in de ruimte' sluit aan bij onze visie op onderwijs ...

  • 'Door in ons onderwijsaanbod aan te sluiten bij de drie basisbehoeften: relatie, autonomie en competentie en de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen willen wij de kinderen motiveren met plezier van en met elkaar tot leren te komen. Nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door het aanbod van uitdagende werkvormen in een betekenisvolle leeromgeving, waar opgedane kennis wordt gedeeld, ervaren en/of geoefend in de praktijk (Ons onderwijs). Leren van en met elkaar.


En wat een betekenisvolle leeromgeving is er gecreëerd!! Iets om TROTS op te zijn.
Lied

Op verzoek van vele ouders vindt u in de bijlage ons kerstlied (gezongen tijdens de kerstviering in de gymzaal).

jingle bells
Activiteiten Kerstvakantie ((Welzijn + nul251)

In de bijlage vindt u een flyer met activiteiten die in de kerstvakantie georganiseerd worden.

Schoolontbijt voor ALLE kinderen.

Beste ouders/verzorgers,

Op woensdag 9 november doet De Wilgeroos mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Alle kinderen ontbijten deze dag op school. In de bijlage vindt u meer informatie.

  • Start ontbijt: 8.30 uur.
  • Meenemen: Bord, Beker en Bestek.


  • De Boterhammenbar (ons dagelijkse aanbod van het ontbijt) is deze dag gesloten.


Vrolijke groet,

Nathaly de Vries

Schoolontbijt
Clean up day

Succesvolle actie van jonge helden Wilgeroos

Leerlingen ruimen zwerfafval op in de wijk

Misschien heeft u het van uw kind gehoord?

Op 23 september hebben de leerlingen van alle groepen (150 leerlingen) samen met leerkrachten en ouders zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de school. De jongsten bleven in de buurt van de school. De oudere kinderen gingen verder de wijk in. Ze kregen veel complimenten van voorbijgangers.

Er is echt heel veel afval opgehaald in de wijk.

De actie was georganiseerd door Welzijn Beverwijk, die dit jaar een project verminderen zwerfafval en natuureducatie uitvoert.

Het Sociaal team was aanwezig met limonade en wat lekkers voor de enthousiaste jonge helden.

Het Sociaal team en Welzijn Beverwijk willen graag met organisaties (zoals scholen) en inwoners werken aan het verbeteren van de woon- en leefomgeving. Samen zwerfafval opruimen is een middel om hieraan bij te dragen.

IJmond Groen heeft gezorgd voor het afvoeren van het afval.

Wat kan het Sociaal team Beverwijk voor u betekenen?

Het Sociaal team is er voor alle inwoners van Beverwijk. Als er vragen zijn over bijvoorbeeld financiën, wonen, gezondheid, onderwijs, opvoeding, relaties of andere zaken, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal team. We gaan graag met u in gesprek. De hulp van het Sociaal team is gratis.

U kunt het Sociaal team bereiken via het info en aanmeldpunt op telefoonnummer 0251-508050. Van maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 kunt u terecht op de locatie Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk.

Zelf zwerfafval opruimen?

Wilt u zelf (alleen of met uw kinderen of buren) zwerfafval opruimen? Dan kunt u e-mailen met Hans Bruin (bruin@welzijnswb.nl). Via hem kunt u materialen krijgen om het afval op te ruimen.

Opening van Kindcentrum De Wilgeroos (28 september van 8.15 uur tot 8.45 uur).

Beste ouders/verzorgers,

Met ingang van het schooljaar 2022-2023 zijn wij een kindcentrum geworden. Samen met onze partners Peutercentra Beverwijk (Dribbel) en Stichting Welzijn Beverwijk (BSO De Regenboog) hebben wij hier de afgelopen maanden naartoe gewerkt. Wij zijn trots op het resultaat: samen vormen wij vanaf nu Kindcentrum De Wilgeroos. Wij zijn ervan overtuigd dat onze inhoudelijke en intensieve samenwerking de ontwikkelingskansen van de kinderen ten goede komt. Wij verbinden de verschillende ‘werelden’ waar de kinderen deel van uitmaken: peuteropvang, basisschool, naschoolse opvang en het gezin thuis.

Op 28 september a.s. opent kindcentrum De Wilgeroos officieel haar deuren.

U bent van harte uitgenodigd op onze opening.

De opening vindt plaats op het schoolplein van De Wilgeroos op woensdag 28 september van 8.15 uur tot 8.45 uur. In dit tijdsbestek is er een klein officieel gedeelte en natuurlijk de feestelijke onthulling van ons nieuwe logo. Na de onthulling wordt u getrakteerd op koffie/thee met iets lekkers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hallo Muziek en de groepen 1-2-3-4.

Hallo Muziek is dit jaar een partner van onze school. Vanuit ons schoolplan kunt u lezen met welk doel we Hallo Muziek hebben gevraagd de muzieklessen bij ons op school te volgen

Bent u niet in de gelegenheid om de opening bij te wonen; de kinderen worden natuurlijk opgevangen door de leerkrachten.


Feestelijke groet,

Nathaly de Vries

PS. De ontwikkeling richting Kindcentrum en de samenwerking met Hallo Muziek kunt u teruglezen in ons schoolplan.